Home » MVO » Project Belize

Project Belize

 Is 235 km2 aan natuurgebied in Belize dat met haar veelzijdigheid aan flora en fauna beschermd moet blijven.

In 1988 voegden Burgers’Zoo en Zwitserse Vlindertuin daad toe aan hun visie om project Belize op te zetten door samen met de inwoners en overheid van Belize de natuurgebieden te beschermen, behouden en erkennen. Men begon met 88km2 wat tot op heden al 235km2 aan beschermd gebied is geworden. Diverse flora en fauna zijn verdeeld over drie natuurgebieden: Honey Camp, Freshwater Creek en Shipstern.

 

De mangrove in Burgers’Zoo

Wereldwijd verdwijnen er grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Burgers’ Zoo wil bewustwording bij de bezoekers creëren en bouwt op haar park de grootste overdekte mangrove van de wereld. De mangrove in het natuurpark Shipstern is voor Burgers’Zoo een inspiratiebron geweest.

Ondersteunen

Al bijna 30 jaar is Burgers’Zoo met haar medewerkers nauw betrokken bij de verschillende natuurgebieden in het land Belize. Gezamenlijk met de inwoners en overheid van Belize worden projecten opgezet om de belangen van de drie natuurgebieden te kunnen nastreven.  Project Belize

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026-4422540

info@diabolo.nl

Project Belize