Home » United Economy

United Economy

In de euro-economie maken de geldmarkten feitelijk de dienst uit. Geld komt te weinig op de plekken waar het nodig is en lekt weg naar de speculatieve markten, waar het overgrote deel van de geldhoeveelheid zit. Diabolo ICT is partner van United Economy, een platform voor een circulaire economie.

 

Uniteds

In de United Economy betalen we elkaar in Uniteds. Dat is, in tegenstelling tot de euro, een zuiver ruilmiddel. Als bedrijf kun je in de United Economy producten of diensten aanschaffen. Je betaalt in Uniteds, wat inhoudt dat je toezegt om in natura te zullen leveren. Zo bespaar je dus euro’s. Ook weet je waar in de circulaire economie jouw Uniteds weer uitgegeven kunnen worden.

 

Zie website United Economy

De voordelen van ‘circulaire geldstroom’:

  • Er ontstaat een nieuwe markt met een andere dynamiek dan de ‘gewone’ markt in euro’s. Daardoor biedt de United Economy meer ruimte voor eerlijke marges, voor samenwerking en voor het creëren van échte waarde. De deelnemers versterken elkaar in economische zin.
  • Deze additionele markt biedt tevens kansen voor extra bestedingsruimte te verdienen.
  • De mogelijkheid projecten en aanschaffen te realiseren zonder daar euro’s aan te hoeven besteden.
  • Innovatieve en aantrekkelijke mogelijkheden om (lokale) goede doelen te ondersteunen.
  • Community-building met stake-holders in de keten.
  • Samen innovatief zijn en ervaring op doen met nieuwe vormen van wederkerigheid, en daarmee beter voorbereid zijn op de toekomst.

 

Kortom: het geld wordt weer van de mensen en bedrijven zelf

Loskomen

Loskomen van de dynamiek van de financiële markten. Een belangrijk kenmerk van euro’s is dat ze snel verdwijnen naar de speculatieve markten. Als je ergens euro’s aan besteed, dan zijn deze na gemiddeld drie tot vier transacties daar naartoe verdwenen. Anders gezegd: door te betalen met euro’s ‘voeden’ we primair de de speculatieve markten. Uniteds werken anders. In de United Economy geldt geen rente. Speculatie is met Uniteds niet mogelijk: je kunt er alleen echte goederen en diensten mee aanschaffen. Daardoor versterken we in de United Economy elkaar!

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Ronald Brakenhoff

Algemeen directeur

Ronald.Brakenhoff@diabolo.nl

Of bel 026-4422540