Home » HP Security

HP Security

Security: zowel online als offline een groter wordend thema. We werken steeds meer mobiel. En hoe mobieler we werken, hoe meer aandacht we zullen moeten besteden aan security, want een laptop of mobiel is gemakkelijk te stelen. We werken vaker vanuit huis of op openbare plekken. Dat betekent dat we veiliger moeten zijn. Als gecertificeerd HP security partner helpen wij, Diabolo ICT, je daar graag een handje bij. Dit blog is in samenwerking met Ad Brinkman geschreven, één van onze security specialisten.

Waarom is security zo belangrijk?

Zoals we zojuist al benoemde, wordt er veel gestolen. Niet alleen fysiek, maar ook data wordt je onbewust ontvreemd. Hoe meer er gestolen wordt, hoe meer bescherming we nodig hebben. HP maakt het je al een stuk makkelijker: zij nemen zelf al vele stappen op het gebied van hardware, om de security van jouw laptop te waarborgen. Zo zijn de HP Elite pc’s voorzien van hardware-enforced beveiligingsfuncties en beschermingslagen. Denk daarbij aan een multi-factor authenticatie in de vorm van een vingerafdrukscanner of de speciale privacy camera, waardoor de webcam alleen kan filmen wanneer jij daar toestemming voor geeft. Maar HP pc’s zijn op veel meer wijzen beveiligd.

Wat nog meer?

Voor optimale security van je pc, bezitten de HP Elite pc’s HP Sure View Gen3: een manier om je scherm onleesbaar te maken voor mensen die stiekem mee willen kijken. Daarnaast bestaat de HP Endpoint Security Controller. Deze is fysiek geïsoleerd en cryptografisch beveiligd. De controller verzekert beveiliging van hardware met functies zoals HP Sure Start, Sure Run en Sure Recover. Dit zijn allemaal hardware gerelateerde maatregelen om veiligheid te verzekeren, maar natuurlijk bescherm je je pc daarnaast doormiddel van de juiste software. Zo zorgt HP Sure Run ervoor dat de belangrijkste processen blijven werken, zelfs als malware een poging doet om ze af te sluiten. Door daarnaast gebruik te maken van HP Sure Start Gen5, het eerste en enige BIOS ter wereld dat zelf herstellend is, blijf je beschermt tegen firmware-aanvallen. Daarnaast bestaan er software zoals Hello Face van Microsoft. Dit werkt zoals de gezichtsherkenningsfunctie zoals wij die op onze smartphones kennen. Maar je kunt zelf natuurlijk nog veel meer doen dan een gezichtsherkenner installeren om veiligheid te verzekeren.

Wat kun je zelf doen?

Een heel voor de hand liggende maar niet altijd praktische oplossing is het vastleggen van je pc met een slot. Echter gaat dit natuurlijk tegen het idee van een laptop in, die je makkelijk mee wilt kunnen nemen. Constant een slot open en dicht moeten maken is dan niet wenselijk. Het privacy scherm zoals eerder benoemd, hoeft niet per se in de hardware te zitten. Je kunt deze ook als apart filter aanschaffen. Ook moet je voorzichtig zijn als je werkt op onbekende of openbare wifinetwerken. Je kunt er voor kiezen om via een VPN te werken. Daarnaast is het altijd handig om met een two-factor authentication te werken. Hierbij moet je, naast het invullen van je wachtwoord, via je telefoon bevestigen dat je probeert in te loggen. Dit zorgt ervoor dat mensen niet in je account kunnen – tenzij ze ook nog eens in het bezit van je telefoon en de toegangscode zijn. Tenslotte doe je er verstandig aan om regelmatig je wachtwoord te vervangen en om goed werkende anti virussoftware aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld Sophos.

Onze bijdrage

Wij denken graag met uw mee wat betreft de security van uw hard- en software. Zo bieden wij beveiligde producten aan en is Sophos niet voor niets één van onze partners. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw systemen up-to-date blijven, wat voor een betere beveiliging zorgt. Is uw device afgeschreven? Dan voeren wij hem veilig voor u af, waarbij wij de security voor u waarborgen. De gegevens worden gewist en er zal geen toegang meer zijn tot uw bestanden. Weten wat wij nog meer voor u kunnen betekenen op het gebied van online en offline security? Neem dan gerust contact met Ad Brinkman op!

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Ad Brinkman

Senior Accountmanager

Ad.Brinkman@diabolo.nl

Of bel 06-29528543