Home » Circulaire Economie: een duurzame toekomst

Circulaire Economie: een duurzame toekomst

Circulaire Economie: misschien heb je de term al vaker voorbij zien komen. Misschien zelfs wel in relatie tot Diabolo ICT. De reden daarvoor is simpel: Diabolo is partner van United Economy, een circulair handelsnetwerk. Ook deze woorden komen je waarschijnlijk niet onbekend voor als je onze website vaker hebt bezocht. De klassieke definitie van een circulaire economie is een kringloopeconomie. Een economie waar je producten, diensten en onderdelen hergebruikt.circ

In een circulaire economie gooien we weinig weg. We repareren, knappen kapotte producten op en hergebruiken onderdelen. In dit blog lees je meer over de huidige circulaire economie. Ook lichten we toe wat United Economy is en waarom Diabolo ICT het belangrijk vindt om hier aan deel te nemen.

De huidige circulaire economie

Al sinds de jaren zeventig is er oog voor afvalvermindering. Echter is de populariteit van een circulaire economie de afgelopen decennia flink toegenomen. Dit is ecologisch gemotiveerd. Men wil bijdragen aan een duurzame samenleving. Bedrijven willen daarom deelnemen aan een circulaire economie. Ook in Nederland zie je dat het idee van een circulaire economie steeds populairder wordt. In 2013 deed TNO het eerste beleidsonderzoek naar kansen voor een dergelijke economie. Hierin benoemen zij enkele beleidsmogelijkheden, bijvoorbeeld het verlengen van garantieperiodes. In Nederland zijn we inmiddels zo ver dat we de groei van de circulaire economie willen en kunnen meten. In 2019 is er een nulmeting gedaan om de kringloopeconomie in kaart te brengen. Er kan nog veel gewonnen worden. Uit een wereldwijd onderzoek kwam het resultaat dat pas 9% van de wereldeconomie circulair is. United Economy doet haar best om een aandeel bij te dragen in Nederland.

Wat is United Economy?

United Economy werd net al een paar keer genoemd. Op hun website beschrijven ze zichzelf als volgt: ‘United Economy is een duurzaam handelsnetwerk. Voor gelijkgestemde bedrijven die onderling graag zaken doen.’. Hun doel is een socialere, groenere, eerlijkere en sterkere economie opzetten. De leden van United Economy inspireren elkaar op de gebieden van duurzaamheid en sociaal ondernemerschap. Daarnaast betalen ze elkaar in de United, de munteenheid van United Economy. Het is een zuiver ruilmiddel zonder rente en speculatie. De munt kan dus alleen worden uitgegeven bij leden van United, wat er voor zorgt dat hij altijd uitgegeven wordt aan producten of diensten van andere leden. Wanneer je je Uniteds dus spendeert, weet je dan ook zeker dat je ze uitgeeft aan een duurzame en sociale ondernemer.

Waarom is Diabolo partner?

Diabolo is partner van United Economy. Als ICT’er vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dit komt doordat wij van nature nou eenmaal niet de meest milieuvriendelijke sector zijn. Dit doen wij op allerlei manieren. Een van die manieren is het verduurzamen van onze relaties. Door diensten en producten uit te wisselen met leden van United Economy, weet Diabolo haar ketens te vergroenen en verduurzamen. Diabolo ICT  koos heel bewust voor het partnerschap. We willen de beweging naar een circulaire economie graag stimuleren en waar mogelijk versnellen. Daarom geven we graag het goede voorbeeld en nemen wij het voortouw.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt om lid worden van United Economy of wil je graag meer weten over hoe alles in zijn werk gaat? Neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens. We helpen je graag op weg!

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Ronald Brakenhoff

Algemeen directeur

Ronald.Brakenhoff@diabolo.nl

Of bel 026-4422540