Home » Cybercriminelen weren

Cybercriminelen weren

Cybercriminelen (hackers) richten zich óók op individuele medewerkers binnen organisaties! Medewerkers worden daarbij verleid een actie te ondernemen waardoor ze – onbewust – malware op hun systemen installeren. Veel organisaties hebben inmiddels hun beveiliging technisch gezien wel op orde. De technologie is echter slechts één onderdeel van het samenspel dat nodig is om cybercriminaliteit het hoofd te bieden: mensen – processen – technologie. Het is daarom belangrijk dat de gehele organisatie –van management tot medewerkers– zich goed bewust is van de trucs die cybercriminelen hanteren.

 

Kenmerken

  • Kwaadwillende social engineers laten zich niet weerhouden door het gevoelige en zeer persoonlijke karakter van sommige informatie – integendeel.
  • Vaak is de persoon die zich het veiligst acht de grootste bedreiging. Leidinggevenden zijn vaak makkelijke doelwitten voor cybercriminelen. Middels hun account komt men vaak bij gegevens die voor andere afgeschermd zijn.
  • Een beveiligingsbeleid is zo goed als de handhaving.
  • Cybercriminelen maken graag misbruik van het goede karakter en de behulpzaamheid van medewerkers.
  • Iedereen met gebrekkige beveiliging is een potentieel doelwit

Meldplicht datalekken

Op 1 januari 2016 gaat de meldplicht datalekken in. Deze meldplicht houdt in dat u direct een melding moet doen bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP) zodra u een ernstig datalek heeft geconstateerd. Soms moet men het datalek ook melden aan de betrokkenen (de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt). De boetes voor het niet melden kunnen zeer hoog oplopen, tot 10% van uw jaarlijkse omzet.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026-4422540

info@diabolo.nl

Xander Hendrickx

Manager ICT Solutions

Xander.Hendrickx@diabolo.nl

Of bel 026 - 339 79 68