Home » DaaS: de moderne werkplek

DaaS: de moderne werkplek

Wat is DaaS?

U zult de termen zoals DaaS, WaaS en SaaS steeds vaker tegenkomen in de ICT wereld. Maar wat wordt er precies mee bedoeld, en hoe haal jij er voordeel uit? In dit blog leggen we de focus op onze DaaS oplossingen.

DaaS Staat voor Device as a Service. Je kunt het zien als leasen: je huurt een werkplek in plaats van deze zelf aan te schaffen. Buiten dat het een andere vorm van financieren is, leg je ook het beheer bij een externe partij neer – wat weer zorgt voor minder zorgen aan jouw kant. Denk daarbij aan het onderhouden van hardware en het verschaffen van een helpdesk. Onze partner HP vat het als volgt samen: ‘een allesomvattende oplossing die hardware, verhelderende analyses, proactief beheer en diensten voor elke fase van de levenscyclus van het toestel combineert’.

Voor millenials

Maar een op maat in te richten werkplek komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Volgend jaar zal 50% van de beroepsbevolking bestaan uit generatie-y medewerkers, beter bekent als de millenials. Kenmerkend voor deze generatie is dat zij graag flexibel en op afstand kunnen werken. Dit betekent dat bedrijven zich zullen focussen op de invoering van flexibele werkmodellen, met extra aandacht voor digitaal samenwerken. Omdat het grootste deel van werknemers uit millenials bestaat, zullen bedrijven in de toekomst werkplekken faciliteren die volledig gepersonaliseerd zijn, op een veilige manier.

Kostenbeheer

Er zijn veel voordelen verbonden aan een DaaS werkomgeving. Denk aan de flexibiliteit die komt kijken bij het zelf inrichten van je werkplek. Je kunt gemakkelijk op- en afschalen, waardoor ook de kosten beheersbaar blijven. Je betaalt niet meer voor dure hardware die telkens moet worden vervangen wanneer het kapot gaat. Het werkt immers als een lease, en kan dus vervangen worden. Daarnaast kun je je DaaS werkplekken laten hosten in de Cloud, waardoor IT-professionals niet meer elke computer binnen je bedrijf hoeven af te gaan om iets op te lossen, maar vaak gewoon op afstand te hulp kunnen schieten. De kosten van dure softwarepakketten en licentiefees vallen tevens weg, en hiermee bespaar je dus nog meer geld. Je hoeft zich geen zorgen te maken over dure upgrades, want deze worden snel en automatisch uitgevoerd.

Het uitbesteden van het beheer

Een ander voordeel aan een DaaS werkplek is het uitbesteden van het beheer van de werkomgeving. Je hoeft zelf niet meer bij te houden of alles up-to-date is en wanneer soft- of hardware aan vervanging toe is – dat doen wij, samen met onze partner HP, namelijk gewoon voor u. Niet meer zelf back-uppen en migreren van data: deze zorg legt u bij ons. Daarbij zijn de kosten daarvan inbegrepen, dus komt u niet voor verrassende uitgaven te staan.

Flexibiliteit en mobiliteit

Net werd de flexibiliteit van een DaaS werkplek al even aangetikt. Jij kiest zelf hoe de werkplek ingericht wordt, en wij denken met je mee. Je betaalt op abonnementsbasis, en dat betekent dat het ook opgezegd kan worden zoals bij elk ander abonnement. Daarnaast kun je bedrijfsspecifieke software opnemen in je pakket en laten installeren. Denk bijvoorbeeld aan ERP systemen zoals Exact.  Eigenlijk hoeft er dus niets te veranderen aan hoe je nu werkt, alleen versimpelen wij het voor je. Daarnaast kun je gewoon plaats-onafhankelijk blijven werken. Met DaaS kun je namelijk gewoon een thuiswerkplek inrichten, waarmee je toegang hebt tot je persoonlijke werk-pc bureaublad, vanaf welke locatie dan ook.

Andere oplossingen

DaaS is echter niet de enige manier om jouw werkplek in te richten. Denk ook aan WaaS en SaaS: Wifi as a Service en Software as a Service. Bij de eerste zorgen wij ervoor dat wij professioneel wifi netwerk aanleggen, tegen een minimale vergoeding per maand. We ontzorgen jouw organisatie en bieden een optimaal functionerend netwerk. Bij SaaS bieden wij software als een dienst aan. Dat betekent geen hoge investeringen meer om software aan te schaffen; u betaalt enkel voor het gebruik. Er kan snel op- en afgeschaald worden, een gebruiker meer of minder is geen probleem. Ook het onderhoud, service en support kun je zonder zorgen bij ons neerleggen. Met DaaS, WaaS en SaaS leg je de volledige zorg voor de werkomgeving in onze veilige handen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Guul Muselaers.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Guul Muselaers

Accountmanager

Guul.Muselaers@diabolo.nl

0614162367