Home » De inrichting van een ICT bedrijf

De inrichting van een ICT bedrijf

Bij Diabolo ICT hebben we de afgelopen jaren flink aan het interieur gewerkt. Ook als ICT bedrijf vinden we dat belangrijk. Niet alleen willen we dat alles er mooi en verzorgd uitziet, ook willen we een duurzaam gebouw realiseren. We zijn erg zorgvuldig in het maken van keuzes. Het is natuurlijk ook belangrijk dat onze medewerkers fijn kunnen werken en dat we voor hen zorgen. We houden rekening met het optimaliseren van hun fysieke werkplek. Daarnaast willen we er voor zorgen dat onze inrichting voor rust in het hoofd van onze medewerkers kan zorgen. Natuurlijk zijn we nooit helemaal klaar, maar we zijn inmiddels goed op weg. In dit blog lees je meer over wat we al veranderd hebben, hoe dat er nu uit ziet en waarom we die keuzes hebben gemaakt.

Nieuwe SSC

Als je het afgelopen jaar bij ons langs bent geweest, heb je onze nieuwe SSC waarschijnlijk al wel eens gezien. Voor een ICT bedrijf is dit een enorm belangrijke afdeling. Voorheen zaten onze medewerkers in meerdere cirkels, waardoor ze gemakkelijk afgeleid konden worden door de telefoongesprekken van anderen. Ook kwam het wel eens voor dat ze daardoor hun eigen gesprek moeilijker konden volgen. Daarnaast was de inrichting redelijk gedateerd. Voor ons genoeg redenen om deze ruimte eens flink aan te pakken! We vervingen de bureaucirkels door zit-sta bureaus, legden een nieuwe vloer en beplakten de muren met behang. Ook voorzagen we de bureaus van nieuwe hardware. De keuze van zit-sta bureaus was heel bewust. We willen onze medewerkers stimuleren om aan hun gezondheid te denken. Een halfuurtje per dag staan verhoogt je vitaliteit al ontzettend! Op de foto hiernaast zie je het resultaat van de grote make-over.

Duurzaamheid

Als ICT bedrijf vinden wij het belangrijk om iets bij te dragen aan de wereld. Als duurzame ICT’er staat het milieu altijd hoog in het vaandel. We zijn dan ook constant op zoek naar manieren om Diabolo ICT te vergroenen. Een ICT bedrijf komt natuurlijk bepaalde uitdagingen tegen in het verduurzamen van het bedrijf. We maken bijvoorbeeld gebruik van groene partners. Maar ook ons gebouw willen we zo groen mogelijk maken. Zo liggen er sinds kort zonnepanelen op ons dak. Onze stroom is dus groen. Ook scheiden we netjes ons afval. In de nabije toekomst staat een verbetering van de isolatie van het gebouw op de planning. Onze focus op vergroening vertalen we in onze inrichting in de vorm van een met mos bedekte muur. Als je al eens bij ons op bezoek bent geweest, ben je hem zeker tegen gekomen! Naast dat het plezierig voor het oog is, heeft de muur ook nog een functie. Het werkt namelijk geluiddempend. Goed voor de concentratie dus!

Vergaderruimtes

Na het vernieuwen van de helpdesk, waren de vergaderruimtes aan de beurt. Ook deze kregen een mooi, nieuw tapijt. We zijn nog lang niet klaar met onze vergaderruimtes. Wat we al wel hebben verbeterd, is het licht. Misschien ken je het wel. Aan het eind van een werkdag met hoofdpijn naar huis vanwege het felle licht van tl-buizen. Ook bij Diabolo ICT waren dit geen ongehoorde klachten. In onze vergaderruimte hebben we een nieuw lichtsysteem aangebracht. Op de foto hiernaast zie je het besturingspanel. Zoals je ziet, kun je de warmte en sterkte van het licht helemaal zelf bepalen. Geel licht, blauwlicht, schemer of fel – elke combinatie is mogelijk. Ook op onze bovenverdieping is de intensiteit van het licht per lamp te bepalen. Een enorme verbetering! Wel even overleggen met je collega’s, voordat je straks boze blikken krijgt.

Toekomst

Diabolo is van plan om de komende jaren nog veel te verbeteren. Zoals we al benoemden, willen we als ICT bedrijf verantwoord met het milieu omgaan. Dat betekent dat we in de toekomst zullen blijven zoeken naar duurzame oplossingen voor ons gebouw. Ook is de gezondheid van onze medewerkers zeer belangrijk en zullen we daar op in blijven spelen. Tenslotte zijn we hier geen robots, en dus wil het oog wat. Nog genoeg te doen dus!