Home » Duurzame bedrijven, de nieuwe norm

Duurzame bedrijven, de nieuwe norm

Duurzame bedrijven zijn schaars, maar gelukkig lijkt het tij snel te keren en komen er steeds meer groene bedrijven bij – of in ieder geval bedrijven die hun steentje aan een betere wereld willen bijdragen. Diabolo ICT streeft er naar om de meest duurzame ICT’er te zijn. Al jaren zijn wij bezig met het vergroenen en verduurzamen van ons pand, onze inrichting, onze medewerkers en natuurlijk onze diensten en producten. Wij willen van toegevoegde waarde zijn voor de mens, het milieu en de maatschappij. In dit blog diepen we dan ook graag uit hoe wij dat binnen Diabolo ICT aanpakken, en hopelijk weten we je daarmee te inspireren.

Duurzame initiatieven

Diabolo ICT is van mening dat duurzame bedrijven zichzelf moeten voorzien van een milieubesparend kantoor. Daar is dan ook tijdens onze verbouwing een aantal jaar geleden extra aandacht aan besteed. We besparen maar liefst 15% door de vernieuwde dak- en vloerisolatie en LED-verlichting. Daarnaast richtten we onze werkplekken in met energiezuinige apparaten, zoals blades, thin clients en duurzamere printers. Die printers voorzien we natuurlijk van milieuvriendelijk papier van PaperWise. Daarnaast hebben we bekertjes van wegwerpplastic in de ban gedaan en vervangen met drinkflessen gemaakt van rietsuiker, van BE O Bottle. Ook scheiden onze medewerkers braaf hun afval. Daarbij komt dat steeds meer van onze medewerkers groen rijdt en elektrische auto’s bestelt. Tevens stimuleren we thuiswerken, waardoor we minder bijdragen aan de luchtvervuiling. Mooie stappen naar een duurzaam bedrijf!

Duurzame partners

Ook werken we graag samen met andere duurzame bedrijven. Onze partner HP houdt zich, net zoals wij, bezig met hun impact op de wereld. Zij streven naar groenere producten met een lage impact op het milieu. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar aanmoedigen. Zo bieden wij onder andere HP’s duurzame producten aan, zoals de HP Elitebook 850 G6 of de HP EliteDisplay e273d. Ook werken we nauw samen met Solid Circle, die de recycling van onze IT apparatuur op zich neemt. Eén van onze duurzaamste partners is United Economy, een duurzaam handelsnetwerk. Binnen dit netwerk wordt betaald met de United, een eigen munteenheid. Dit is een zuiver ruilmiddel, zonder rente of speculatie. Daarnaast zijn de deelnemers van United Economy allemaal duurzame bedrijven, waardoor je Uniteds altijd terecht komen bij een bedrijf met een milieubesparende instelling.

Co2 besparen

Diabolo ICT neemt actief deel in United Economy. Dat in combinatie met het gebruik van windergie en het vergroenen van ons wagenpark, zorgt voor een Co2-besparing van 62.000 kg per jaar. Daarbij is nog geen rekening gehouden dat door met de circulaire United te betalen, dezelfde United elke maand opnieuw gebruikt wordt. Dit is een groot verschil met de euro. Doordat de United alleen binnen het United Economy netwerk uitgegeven kan worden, weten we precies waar de United besteed wordt. Je kunt zeggen dat je met één United per jaar 38,4 kg minder Co2 uitstoot.

Een mooie toekomst

Zoals je kunt lezen, zijn we als Diabolo ICT al erg trots op alle stappen die we hebben gezet – maar we zijn er nog lang niet. Zo is het de bedoeling dat we het komend jaar het pand nog beter laten isoleren en zien we graag nog meer groene auto’s verschijnen. Als alle duurzame bedrijven stappen blijven zetten, laten we de wereld toch weer mooier achter dan we hem kregen.