Home » Het verschil tussen IT en ICT

Het verschil tussen IT en ICT

ICT en IT: woorden die erg op elkaar lijken en vaak door elkaar worden gehaald. Ze zijn dan ook nauw aan elkaar verwant. Maar wat is nou het verschil tussen IT en ICT? De termen slaan beiden op andere vlakken van de industrie. Kort door de bocht: IT is de afkorting voor Information Technology en ICT staat voor Information Communication Technology. IT is de paraplu waar ICT onder valt.

In Nederland gebruiken ICT beheerders deze termen vaak door elkaar, wat het nog verwarrender maakt. Door de jaren heen zijn IT en ICT steeds meer met elkaar verbonden, wat ervoor zorgt dat het uit elkaar houden ervan lastiger wordt.

Het verschil tussen IT en ICT in het kort

IT en ICT dekken verschillende concepten, producten en diensten. Alle ICT producten en diensten vallen onder IT, maar andersom geldt dat niet. Bekijk het zo: elke roos is een bloem, maar niet elke bloem is een roos.

Wat is IT?

IT is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven en je zult er ongetwijfeld mee te maken krijgen: het overkoepelt hardware, software, randapparatuur en netwerken. Het is een groot gebied, met veel subcategorieën. IT is in te delen in drie onderwerpen: functioneel beheer, applicatiebeheer en technisch beheer. Functioneel beheer draait om informatievoorziening en de beschikbaarheid daarvan. Applicatiebeheer betreft het onderhouden van alle applicaties die je bedrijf gebruikt, zoals het CRM systeem, waar de gegevens van je klanten worden bewaard. Hebben we het over technisch beheer, dan praten we over het operationeel houden, onderhouden en het vernieuwen van de technische infrastructuur. Denk hierbij aan de netwerken, het inrichten van een werkplek en het verzorgen van de Cloud omgeving. Vooral bij deze laatste categorie zie je de overlappingen met ICT beheer. De Cloud omgeving is een online plek waar bestanden bewaard kunnen worden, zodat je vanaf elke plek, waar dan ook ter wereld, bij je werk kunt.

Wat is ICT?

ICT verwijst naar de digitale apparaten die worden gebruikt om te communiceren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan telefonie, computers, laptops, printers en zelfs het mogelijk maken van werken in de Cloud. Dankzij de Cloud is het makkelijker om te communiceren met je collega’s en informatie te delen. ICT is dus specifieker dan het algemener gebruikte IT, maar de termen zijn onlosmakelijk verbonden. ICT stopt niet bij het aanleveren van apparatuur. Er komt ook beheer bij kijken. Dit houdt in dat ICT omgevingen up to date moeten worden gehouden, werkplekken moeten worden ingericht en jij moet altijd bereikbaar zijn of je collega’s kunnen bereiken.

Diabolo ICT als ICT beheerder

Diabolo ICT verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, zakelijke ICT oplossingen. Organisaties moeten snel kunnen inspelen op diverse veranderingen zowel binnen als buiten hun bedrijfsvoering, dus flexibel ICT beheer en support is een must. Het is belangrijk dat uw ICT beheerder meedenkt over passende en creatieve oplossingen wanneer daar behoefte aan is. Voor ons is het vanzelfsprekend om ICT omgevingen 24/7 te beheren en te supporten. Zo zorgen wij ervoor dat jouw werkplek juist ingericht is, je kunt werken in de Cloud, telefonisch bereikbaar bent en altijd kunt printen. Kortom: wij zorgen ervoor dat jij en je collega’s gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Dit valt allemaal onder ICT, een grote tak van IT.

Laat ons jouw ICT omgeving uit handen nemen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over ingewikkelde oplossingen, dat doen wij.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Rob Schennink

Senior Accountmanager

Rob.Schennink@diabolo.nl

Of bel 06-53949306