Home » IT Recycling met Solid Circle

IT Recycling met Solid Circle

Eén van onze partners is Solid Circle, dé specialist in IT apparatuur verwerking en IT recycling. Al meer dan 15 jaar kopen en verwerken zij overtollige IT apparatuur. Bij IT moet je denken aan alle uiteenlopende producten: harde schijven, computers, servers, switches, toetsenborden, muizen, kortom: alle IT spullen die je bedenken kunt.

Eigenlijk werkt het als volgt: wanneer je IT materialen hebt waar je van af wilt, komt Solid Circle het ophalen. Ze zorgen ervoor dat het verwerkt wordt, wat te recyclen valt, recyclen ze en wat er vernietigd moet worden, vernietigen ze. Ze nemen jouw zorg op dit vlak volledig op zich en doordat ze geen gebruik maken van externe vervoerders, maar gewoon hun eigen vervoer en mensen inzetten, is de apparatuur in veilige handen.

Solid Circle besteed extra aandacht aan dataverwijdering. Zo zorgt Solid Circle dat de dataverwijdering al bij jou op locatie gebeurd, in plaats van ergens anders. Als alles eenmaal ingekocht, verwerkt, verwijderd en gerecycled is, kun je er voor kiezen de opbrengst te doneren aan een eigen gekozen goed doel. Op deze wijze is Solid Circle dus ook maatschappelijk betrokken.

IT Recycling

Ik kan me indenken dat milieuverantwoord afval scheiden en IT recycling niet direct als een match klinkt, maar hoe werkt dat precies? De defecte en overbodige apparatuur worden op de juiste wijze ontmanteld en afgevoerd. Heel kort betekent dit dat het materiaal wordt ingedeeld in categorieën en vervoerd. Componenten die niet worden hergebruikt, gaan na sortering naar de juiste verwerker toe. Denk aan een veelgebruikte muis of toetsenbord. Solid Circle werkt met gecertificeerde partners, waardoor ze hun klanten kunnen verzekeren van een verantwoorde verwerking.

Certificering

Je kunt je dus wel voorstellen dat een bedrijf dat te maken heeft met het verwerken van IT materialen, dataverwijdering en IT recycling moet voldoen aan een aantal eisen. Solid Circle heeft meerdere certificeringen. Zo voldoen zij aan WEELABEX (Waste Electric and Electronic Equipment Label of Excellence). Dit is de kwaliteitsstandaard voor het verwerken van e-waste. Gezien het feit dat dit hun core business is, is dit een belangrijke eis om aan te voldoen. Sinds 1 juli 2015 mag e-waste alleen nog maar verwerkt worden door bedrijven die gecertificeerd zijn volgens WEELABEX. Dat betekent dat zij bij het Nationaal (W)EEE Register moeten registreren welke apparatuur zij verwerken en wat zij met de restmaterialen doen.

Certificering

Daarnaast zijn ze in het bezit van het NIWO certificaat, ook wel Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie genoemd. Dit betekent dat zij voldoen aan de hoogste transport eisen en een vergunning bezitten om jouw goederen te mogen vervoeren. Aansluitend is Solid Circle gecertificeerd door de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) voor het vervoeren van afvalstoffen. Solid Circle moet voldoen aan verpakkingseisen, mogen afvalstoffen niet verdunnen en ze moeten er voor zorgen dat de afvalstoffen gescheiden worden aangeboden. Tenslotte is de certificering die Solid Circle verkrijgt van Blancco zeer belangrijk. Blancco is een gegevensbeveilingsbedrijf dat gespecialiseerd is in gegevensverwijdering. Dankzij deze certificering, ben je er als klant zeker van dat de harde schijven ook daadwerkelijk gewist worden. Kortom: Solid Circle doet er alles aan om het proces veilig te laten verlopen en haar klanten te ontzorgen.

De rol van Diabolo ICT

Diabolo ICT werkt al een tijd samen met Solid Circle. Wanneer onze klanten een vraag over IT recycling of IT apparatuur verwerking hebben, bekijken wij deze vraag grondig en zoeken we uit welke recyclepartij het meest geschikt is om mee samen te werken. Bij kleinere projecten, zorgen we er vaak voor dat overbodige apparatuur bij Diabolo ICT wordt verzameld en opgehaald wordt door Solid Circle. Vervolgens registreren zij wat er verwerkt wordt. Wij verzorgen dus het voortraject, zodat onze klanten er geen omkijken meer naar hebben. Wij ondersteunen dus zowel onze klant als Solid Circle in dit proces.

Ben je nou benieuwd hoe en wat er precies verwerkt wordt of denk je dat jouw bedrijf gebruik kan maken van deze service, neem dan contact op met Marc Stolk.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Marc Stolk

Sales

Marc.Stolk@diabolo.nl

Of bel 026-3700082