Home » Microsoft Teams: het nieuwe samenwerken

Microsoft Teams: het nieuwe samenwerken

Microsoft Teams is een communicatieplatform, geïntegreerd met Office 365. Microsoft Teams zorgt ervoor dat medewerkers binnen een bedrijf efficiënt en snel met elkaar kunnen communiceren. Dat kan door middel van een chatfunctie, maar je kunt ook Teams aanmaken. Deze Teams zijn te vergelijken met hoe een forum werkt. Je kunt namelijk vervolgens per Team verschillende kanalen aanmaken. Stel je voor: je maakt een Team aan voor de afdeling marketing. Daaronder hang je de kanalen Algemeen, Social Media en Evenementen. Elk onderwerp heeft dus zijn eigen kanaal. Aan elk kanaal kun je vervolgens weer relevantie bestanden of apps koppelen. Dit zorgt voor een overzichtelijke, digitale werkruimte. Wel zo handig!

THUISWERKEN IN TEAMS

Microsoft Teams bestaat al een tijd. Echter werken door de uitbraak van het coronavirus opeens meer Nederlanders thuis dan ooit tevoren het geval was. Dit betekent dat er behoefte is aan een snelle, veilige en overzichtelijke manier van communiceren met collega’s. Microsoft Teams biedt daar de mogelijkheid toe. Het zorgt ervoor dat je net zo bereikbaar bent thuis, als dat je op je werk zou zijn geweest. Bij Diabolo werken we al ruim een jaar met Microsoft Teams en voor ons biedt het een perfecte oplossing in de huidige maatschappij.

MOGELIJKHEDEN IN TEAMS

Microsoft Teams biedt  vele mogelijkheden. Zojuist werd de chat functie al kort genoemd. Via de chat kun je één op één of groepsgesprekken starten. Zo spreek je gemakkelijk de mensen die je nodig hebt. De chat gebruik je dan ook voornamelijk voor vragen die snel antwoord nodig hebben of waar geen overleg voor nodig is. Binnen de kanalen is groepsoverleg gemakkelijk te voeren. Omdat het werkt zoals een forum, kun je op elkaar reageren per onderwerp. Zo houdt je je werk makkelijk gescheiden. Ook kun je bestanden uploaden en doordat je ze per onderwerp koppelt, zijn ze ook makkelijk terug te vinden. Een andere handige functie is het kunnen koppelen van andere apps. Denk bijvoorbeeld aan Trello. In Trello kun je to-do lijstjes bijhouden. Deze kun je via Teams bewerken of delen met collega’s, zodat je elkaars taken kunt inzien of taken kunt toewijzen. Ook kun je Excel en andere Office programma’s koppelen. Zo kun je samen met je collega’s hetzelfde bestand inzien en bewerken. Tenslotte is de vergaderfunctie een echte uitkomst tijdens deze langdurige thuiswerkperiode.

VERGADEREN IN TEAMS

Deze functie mag zeker niet onbenoemd blijven. In tijden als deze zorgt de vergaderfunctie er namelijk voor dat je je collega’s maken in groepen kunt toespreken, horen en zien. De vergaderingen zijn makkelijk op te starten door de koppeling in de Outlook agenda. Zo verschijnt de vergadering in de agenda van de genodigden en kunnen ze door een simpele klik deelnemen aan het gesprek. Ook kun je je scherm delen, wat vergaderen op afstand toch wat simpeler maakt. Je kunt je presentatie dus gemakkelijk geven, zonder dat je eerst van alles door moet sturen.

DIABOLO EN TEAMS

Binnen Diabolo ICT hebben we veel verschillende afdelingen. Doordat we elkaar momenteel niet makkelijk op kunnen zoeken om even te sparren, zijn we aangewezen op Microsoft Teams. Dit betekent dat iedereen toegevoegd is aan de juiste Teams en kanalen en dat vergaderingen via dit platform verlopen. Natuurlijk hebben we het voordeel dat het binnen Diabolo ICT al een jaar geleden geadopteerd werd, maar we merken zeker de afgelopen twee weken dat iedereen steeds gemakkelijker gebruik weet te maken van alle functies. Mocht je meer willen weten over het gebruik van Microsoft Teams of onze ervaringen, kun je contact opnemen met Bob van der Vorst via onderstaande gegevens.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Bob van der Vorst

Accountmanager

Bob.vanderVorst@diabolo.nl

Of bel 026-7505222