Home » Over ons » Partner in United Economy

Partner in United Economy

Wat is de United Economy? Wij van Diabolo ICT leggen het u graag uit. In de euro-economie maken de geldmarkten feitelijk de dienst uit. Geld komt te weinig op de plekken waar het nodig is en lekt weg naar de speculatieve markten, waar het overgrote deel van de geldhoeveelheid zit. Diabolo ICT is aangesloten bij United Economy, een coöperatie van Nederlandse bedrijven met duurzame ambities, met als doel systeemverandering. Om die reden doen we onderling zaken met circulair geld.

 

Uniteds als betaalmiddel in de United Economy

In de United Economy betalen we elkaar in Uniteds. Dat is, in tegenstelling tot de euro, een zuiver ruilmiddel. Als bedrijf kunt u in deze economie producten of diensten aanschaffen. U betaalt in Uniteds, wat inhoudt dat u toezegt om in natura te zullen leveren. Zo bespaar u euro’s en draagt u bij aan een duurzame en circulaire economie.

De voordelen van een ‘circulaire geldstroom’:

  • Er ontstaat een nieuwe markt met een andere dynamiek dan de ‘gewone’ markt in euro’s. Daardoor biedt de United Economy meer ruimte voor eerlijke marges, voor samenwerking en voor het creëren van échte waarde. De deelnemers versterken elkaar in economische zin.
  • Deze additionele markt biedt tevens kansen voor extra bestedingsruimte te verdienen.
  • De mogelijkheid projecten en aanschaffen te realiseren zonder daar euro’s aan te hoeven besteden.
  • Innovatieve en aantrekkelijke mogelijkheden om (lokale) goede doelen te ondersteunen.
  • Community-building met stake-holders in de keten.
  • Samen innovatief zijn en ervaring op doen met nieuwe vormen van wederkerigheid, en daarmee beter voorbereid zijn op de toekomst.

Kortom: het geld wordt weer van de mensen en bedrijven zelf!

Loskomen van speculatieve markten

Loskomen van de dynamiek van de financiële markten. Een belangrijk kenmerk van euro’s is dat ze snel verdwijnen naar de speculatieve markten. Als u ergens euro’s aan besteed, dan zijn deze na gemiddeld drie tot vier transacties daar naartoe verdwenen. Anders gezegd: door te betalen met euro’s ‘voeden’ we primair de speculatieve markten. Uniteds werken anders. In de United Economy geldt geen rente. Speculatie is met Uniteds niet mogelijk: u kunt er alleen echte goederen en diensten mee aanschaffen. Daardoor versterken we in de United Economy elkaar!

 

Wij vertellen u graag meer

Wilt u meer weten over de United Economy en hoe wij hieraan bijdragen? Of wilt u hier zelf aan deelnemen? Wanneer u belt naar 026-4422540 geven wij u graag meer informatie.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026-4422540

info@diabolo.nl

Ronald Brakenhoff

Algemeen directeur

Ronald.Brakenhoff@diabolo.nl

Of bel 026-4422540