Home » Partners » VMware

VMware

Met VMware zijn wij in staat om de IT omgevingen van organisaties volledig virtueel in te richten. VMware is de eerste fabrikant die virtualisatie op het Intel platform mogelijk maakt.

Virtualisatie is een techniek die in de komende jaren een grote vlucht zal nemen en grote invloed zal hebben op IT omgevingen. Door middel van virtualisatie kunnen meerdere virtuele machines (VM’s) op een zelfde fysieke machine draaien. Meerdere op de X86-instructieset gebaseerde besturingssystemen (Operating Systems) kunnen tegelijk naast elkaar draaien.

Deze benadering biedt een aantal voordelen:

  • Doordat virtuele machines slechts uit bestanden bestaan, zijn de virtuele machines eenvoudig te verplaatsen. Ook is het makkelijker om een virtuele machine volledig te backuppen.
  • Virtuele machines werken als normale servers; het besturingssyteem op een virtuele machine weet niet dat hij virtueel draait!
  • Virtuele machines zijn onafhankelijk van fysieke hardware veranderingen. Wijzigingen in de fysieke server hebben dus geen gevolg voor de virtuele machine.

 

 

 

 

Terug

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Marc Stolk

Sales

Marc.Stolk@diabolo.nl

Of bel 026-3700082