Home » Referenties » Donatus

Dé kerken- en monumentenverzekeraar van Nederland

Donatus

Donatus kent een lange, rijke historie. Al vanaf 1852 is Donatus specialist in het verzekeren van kerken en monumenten. “Ongeveer tachtig procent van de kerkelijke eigendommen in Nederland, zowel katholieke als van andere gezindten, is bij Donatus verzekerd”, aldus Odette Wyfker, Manager Staf.

Nichespeler
“De komende tien jaar zullen duizend gebouwen aan de eredienst worden onttrokken. Met deze ontwikkeling is ook onze markt veranderd en richt Donatus zich in toenemende mate op het verzekeren van niet-religieuze monumenten zoals kastelen en historische buitenplaatsen”, licht mevrouw Wyfker toe. “Maar ook kloosters en kerken met een nieuwe bestemming. Donatus is een absolute nichespeler binnen de verzekeringswereld voor wat betreft deze doelgroepen en de te verzekeren monumentale erfgoederen. Kwaliteit is daarbij leidend, waarbij gunnen, vertrouwen en kennen belangrijk zijn. Customer intimacy is een belangrijke strategische keuze.”

Het betreden van een nieuwe markt met een diversiteit aan klanten en producten vergde een aanpassing van de organisatie. Een belangrijke stap naar een toekomstbestendige ICT-omgeving.

Eigenschappen

Normale taal

Meedenken zonder ingewikkelde ICT-termen te gebruiken en voor iedereen te begrijpen.

Certficering

ICT-omgeving in lijn met de DNB wet- en regelgeving

Centraal

Eén aanspreekpunt die de klant centraal stelt, kennis van zaken heeft en haar interne processen op orde heeft.

Helder

Een helder plan van aanpak. Inventarisatie van onze oude naar een gewenste en vereiste omgving.

Klant aan het woord

Odette Wyfker en Coen Wigman

Manager Staf en medewerker Bedrijfstechnologie

Het betreden van een nieuwe markt met een diversiteit aan klanten en producten vergde een aanpassing van de organisatie. In 2016 zette Donatus een belangrijke
stap naar een toekomstbestendige ICT-omgeving. “Het hoofddoel betrof het moderniseren van de ICT, in lijn met DNB wet‐ en regelgeving.”

Download hier het verhaal van Donatus

Diabolo ICT kan u helpen bij uw ICT-vraagstukken. Diabolo ICT heeft al meermaals bewezen een betrouwbare partner te zijn voor organisaties. Hoe succesvol de samenwerking met Diabolo ICT kan zijn, leest u in dit referentieverhaal waarin Donatus zijn ervaringen deelt.

Download whitepaper

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Rob Schennink

Senior Accountmanager

Rob.Schennink@diabolo.nl

Of bel 06-53949306