Home » Referenties » Leerlingen & ICT

Laptop met software op maat

Leerlingen & ICT

Leerlingen die motorisch niet vaardig, dyslectisch of visueel beperkt zijn, kunnen via het UVW in aanmerking komen voor voorzieningen zoals aangepast meubilair of een computer. Diabolo ICT werkt samen met onderwijsspecialisten en ergotherapeuten die beoordelen wat een leerling nodig heeft. Diabolo ICT adviseert het UWV hierover. ‘Bedankt voor de mooie laptop; het gaat goed op school’, schreef een leerling aan senior accountmanager Ad Brinkman.

Brinkman behandelt jaarlijks zo’n 400 dossiers van leerlingen met een eigen verhaal die een ICT-oplossing op maat verdienen. Zoals Mark, die een stofwisselingsziekte heeft. Onlangs ging hij naar het voortgezet onderwijs. Een laptop met speciale software (onder meer voor spraakherkenning) is voor hem onmisbaar om goed deel te nemen aan de opleiding. Brinkman: “Leerlingen hebben deze hulpmiddelen nodig om verder te komen in de maatschappij. We bieden na oplevering support en 3 jaar garantie zodat leerlingen die periode gegarandeerd probleemloos kunnen werken.”

Volledige verhaal

Eigenschappen

ICT-oplossing op maat

Honderden dossiers van leerlingen met ieder hun eigen verhaal

Onmisbaar

Speciale software op de laptop is voor leerlingen onmisbaar om goed deel te nemen aan hun opleiding

Hulp aan huis

Onderwijsspecialist bezoekt leerling thuis om te helpen met de nieuwe programma’s

Direct aan de slag

Voorgeïnstalleerd, licentieregistratie is voltooid, inpakken en opsturen

Support

Ook na levering zijn wij telefonisch bereikbaar bij vragen of defecten.

Klant aan het woord

Mark

havo-leerling

“Ik ben sneller moe en mijn handen willen soms niet meer. Ik kan me minder lang concentreren en ik moet vaker rusten dan kinderen van mijn leeftijd. Met de software op de laptop wordt tekst die ik hardop voorlees, omgezet naar tekst. Ik moet nog wel goed oefenen, de computer moet wennen aan mijn stem. Maar spreken is voor mij gemakkelijker dan typen. Na de installatie kwam er drie dagdelen een onderwijsspecialist bij ons thuis die me hielp met de nieuwe programma’s. Als ik tussentijds vragen heb, kan ik de helpdesk gebruiken. Ik wil de havo halen, omdat ik later werk wil waarbij ik andere mensen kan helpen. Ik weet hoe het is om ziek te zijn.”

Meer weten over dit project of de oplossingen?

Ad Brinkman

Senior Accountmanager

Ad.Brinkman@diabolo.nl

Of bel 06-29528543

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl