Home » Referenties » Scholengemeenschap Marianum

Leren is de toekomst

Scholengemeenschap Marianum

Scholengemeenschap Marianum maakt deel uit van de Stichting Carmelcollege en verzorgt voortgezet onderwijs in de plaatsen Groenlo en Lichtenvoorde. Marianum is een brede katholieke scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Keuze voor systeem
In 2006 waren er op Marianum meer dan 2000 leerlingen, nu zijn dat er minder dan 1800. “Aangezien het budget vanuit het Ministerie gekoppeld is aan het aantal leerlingen, betekent dat in de praktijk dat we enerzijds minder te besteden hebben en anderzijds de dienstverlening wel in stand moeten zien te houden. Wat voor automatiseringssysteem je kiest, is cruciaal. In onze situatie beheren we duizend werkplekken met de inzet van krap twee fte.” Een knappe prestatie. Calamé: “Dat heeft alles te maken met de keuze voor het systeem. We werken met server based computing; iedere gebruiker werkt dus vanuit de centrale server. De combinatie van software, hardware; welke middelen worden gebruikt voor de leerlingen én voor de leraren, was alleen betaalbaar dankzij de keuze die we hebben gemaakt.”

Verbeterslag
“Een nieuw serverpark is een forse investering. We wilden daar niet al te veel geld aan uitgeven mede omdat de fusie met Stichting Carmelcollege eraan zat te komen. Bovendien wilden we gebruik blijven maken van de middelen die de leerlingen al gebruikten, zodat we die niet ook hoefden te vervangen. Dat is goed gelukt dankzij de ondersteuning van projectleider Alexander Kamphuis van Diabolo ICT”, licht Calamé toe.

Eigenschappen

Luisteren en vertalen

Diabolo ICT is in staat te luisteren naar ons en de vertaling te maken naar de oplossing

Betaalbaar concept

Het Ministerie van Onderwijs legt ons aan banden en dan moet je creatief zijn

Eindverantwoordelijk

Als klant ben je eindverantwoordelijk maar met Diabolo ICT in onze rug hadden wij vertrouwen in het eindresultaat

Klant aan het woord

Rob Calamé

ICT Manager

Rob Calamé is hoofd ICT op Scholengemeenschap Marianum sinds 2006. Sindsdien heeft hij tal van ontwikkelingen meegemaakt. “De krimp is het belangrijkste thema waar we momenteel mee te maken hebben. Dat geldt voor het hele onderwijs in Nederland. Een vermindering van het aantal leerlingen betekent ook een daling van je inkomsten en dat heeft weer consequenties voor je uitgaven”, aldus Calamé. Op ICT-gebied een uitdaging om met betrekkelijk weinig mensen een professioneel netwerk in stand te houden. De vraag is: welke oplossing biedt zo weinig mogelijk beheer, maar wel een zo hoog mogelijke kwaliteit en beschikbaarheid.

Download hier het verhaal van Scholengemeenschap Marianum

Diabolo ICT kan u helpen bij uw ICT-vraagstukken. Diabolo ICT heeft al meermaals bewezen een betrouwbare partner te zijn voor organisaties. Hoe succesvol de samenwerking met Diabolo ICT kan zijn, leest u in dit referentieverhaal waarin Scholengemeenschap Marianum zijn ervaringen deelt.

Download whitepaper

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Alexander Kamphuis

Projectmanager

Alexander.Kamphuis@diabolo.nl

Of bel 026-3397968