Home » Stichting Leergeld Arnhem

Stichting Leergeld Arnhem

Een pc voor ieder kind!

In Nederland komen steeds meer kinderen aan de zijlijn te staan om financiële redenen binnen het gezin. Het zijn al vaak de alledaagse middelen die ontbreken om kinderen mee te laten doen met hun leeftijdsgenoten. Stichting Leergeld Arnhem wil deze kinderen net als alle andere kinderen mee laten doen.

Stichting Leergeld zet zich in voor deze kinderen door het verschaffen van een fiets om op school te komen, een pc om huiswerk te maken en het bekostigen van extra excursies zoals schoolkamp en andere activiteiten. Kinderen kunnen bij Stichting Leergeld ook terecht voor een lidmaatschap van o.a. een sportclub.

Elk kind moet mee kunnen doen

Stichting Leergeld is een landelijke organisatie met regionale aansturing. In geheel Nederland steunen zij meer dan 450.000 kinderen. Stichting Leergeld Arnhem heeft binnen haar werkgebied Arnhem, Rheden en Renkum de zorg voor 5.000 kinderen. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter en schrijnender. Hierdoor dreigt sociale uitsluiting en vaak blijven goede schoolprestaties uit en daarmee staat hun toekomst op de tocht. Elk kind moet mee doen met zijn leeftijdsgenoten.

Kringloop van oude naar nieuwe pc

Elke klant vervangt zijn hardware om de 3 tot 5 jaar. Om garantie te hebben dat data veilig wordt vernietigd laat de klant de oude (afgeschreven) hardware door Diabolo ICT afvoeren naar haar partner Solid Circle. Deze organisatie zorgt er niet alleen voor dat data gecertificeerd vernietigd wordt, maar dat elk onderdeel gerecycled wordt tot een nieuwe tweedehands pc. Deze samenwerking zorgt voor een kringloop van oude naar nieuwe pc’s met uw afgeschreven oude hardware. Zo kan deze samenwerking zorgen voor tweedehands nieuwe pc’s voor Stichting Leergeld.

Lees hier hoe het kringloopproject verloopt.

Download whitepaper

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026-4422540

info@diabolo.nl

Stichting Leergeld Arnhem