Home » Match met Stichting Leergeld

Match met Stichting Leergeld

Wij hebben een start kunnen maken met ons sponsorproject Stichting Leergeld. Gebruikte PC’s krijgen een tweede leven bij kinderen uit Arnhem en omgeving die het thuis niet breed hebben. Om een permanente ondersteuning te bieden aan Stichting Leergeld hebben wij de samenwerking opgezocht met onze partner Solid Circle en relaties die hun oude PC’s bij ons afvoeren. Dit heeft geleid tot een eerste donatie van 10 PC’s.

 

Stichting Leergeld Arnhem

Zij zetten zich in om kinderen in Arnhem en omgeving de mogelijkheid te geven om mee te doen op school. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland steeds meer kinderen moeten opgroeien in armoede. Zij komen aan de zijlijn te staan, omdat zij niet met hun leeftijdsgenoten kunnen meedoen vanwege het gebrek aan inmiddels alledaagse middelen, zoals een fiets of computer. In de gemeentes Arnhem, Rheden en Renkum, praat men over meer dan 5.000 kinderen. Website Stichting Leergeld

Match

De Arnhemse Uitdaging bouwt bruggen tussen het bedrijfsleven en de samenleving. Samen met ArnhemseUitdaging hebben wij gekeken naar een goede match voor Diabolo ICT. Welke vraag kunnen wij met onze ICT-pet op invullen en het liefst permanent. Stichting Leergeld kwam al snel in het vizier; het leveren van gebruikte PC’s die weer een tweede leven krijgen bij leerlingen die het thuis niet breed hebben en het voor school nodig hebben.

Samen met Solid Circle

Tijdens het invullen van dit project hebben wij onze partner Solid Circle gevraagd om mee te denken en te doen. Solid Circle is specialist in verwerking en remarketing van gebruikte IT-apparatuur. Hardware (van pc’s, laptops tot en met grote serverparken) wordt gereed gemaakt voor een tweede leven, ook goed voor het milieu.

Wilt u meer weten?

Contact Diabolo ICT

026 - 37 000 82

info@diabolo.nl

Lando Markhorst

Partner

Lando.Markhorst@diabolo.nl

Of bel 026-3700082